Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!!!!

ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ         

                                ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

                                                  ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ! ! !


              ΠΡΟΣ :  Διοίκηση Νοσοκομείου                
              Εργαζόμενους
              Ασθενείς
              Συγγενείς

Κύριε Διοικητά,με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε, για το ενδεχόμενο να μην γνωρίζετε ότι:
Σύμφωνα με το ΣΥΝΤΑΓΜΑ
α._Άρθρο 2 παρ. 1, «Ο σεβασμός και η προστασία του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας».
β._Άρθρο 21 παρ.1, «Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία, τελούν αυπό την προστασία του Κράτους».
γ._Άρθρο 21 παρ. 2, «Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος».
δ._Άρθρο 21 παρ. 3, «Το Κράτος μεριμνά για την Υγεία των Πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων».
ε._Άρθρο 25 παρ. 1, «Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού Κράτους Δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους».
στ._Άρθρο 103 παρ. 1, «Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του Κράτους και υπηρετούν το Λαό και οφείλουν πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα».
ζ._Άρθρο 120 παρ. 1, «Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους Νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ
α._Άρθρο 306 «ΕΚΘΕΣΗ».
1(α)._΄Οποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο καθώς και όποιος με πρόθεση αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπτει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος ετραυμάτισε υπαίτια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
2(β)._Αν η πράξη αυτή προκάλεσε στον παθόντα βαρειά σωματική βλάβη στην υγεία του επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών ενώ αν προκάλεσε τον θάνατό του επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον έξι ετών.

Ύστερα από τα πιο πάνω προβλεπόμενα από το ισχύον, ακόμα, Σύνταγμα αλλά και τον Ποινικό Κώδικα σας καλούμε να μην εισπράττετε απολύτως κανένα χρηματικό ποσόν από τους προσερχόμενους στο υπό την Διοίκησή σας Δημόσιο Νοσοκομείο είτε για επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία είτε προς Νοσηλεία ανεξάρτητα του εάν οι προσερχόμενοι είναι ή όχι ασφαλισμένοι, αλλά να τους παρέχετε την οποιαδήποτε υγειονομική ή νοσηλευτική προστασία της Υγείας τους σε συνθήκες πλήρους και αξιοπρεπούς προσφοράς Υπηρεσίας.
Επίσης και κλείνοντας σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση μη αποδοχής από μέρους σας των πιο πάνω και εφ’ όσον από ασθενή ή συνοδό του υποβληθεί μήνυση σε βάρος σας θα του συμπαρασταθούμε με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο έχουμε στην διάθεσή μας.
Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη που έχουμε απένταντι στους Συμπολίτες μας – στους Συνανθρώπους μας.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να κάνετε κι εσείς το ίδιο, προασπίζοντας το Ύψιστο Αγαθό του Ανθρώπου που είναι η αποκατάσταση της Υγείας του σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας.

     ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

     1. Σύλλογο ΕργαζομένωνΙατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού
     2. Προς τον Ελληνικό Λαό.

                                                      ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ! ! !
  
                                             Κίνηση   Αλληλεγγύης  Πολιτών  Ερέτριας

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου